Pàgina actual
Inici > Hemeroteca > VAL ESCOLAR

VAL ESCOLAR

El Govern lliurarà a partir de juliol uns vals de 100 euros als alumnes de primària per comprar material escolar per al curs 2023-2024. Els xecs, dins d’una campanya impulsada per la Generalitat, es rebran a casa en dos vals de 50 euros cadascun, per fer servir alhora o en dues compres diferents, seran vàlids fins al 30 de novembre i els podreu bescanviar a Punt i apart com a comerç adherit a la iniciativa d’aquest ajut universal per a tots els alumnes de primària (de 1r a 6è) d’escoles públiques i concertades, inclosos els centres d’educació especial.

Els vals s’enviaran als domicilis dels alumnes i també es podran descarregar des de la plataforma valescolar.cat

Quan hagueu rebut la carta amb els vals, accediu al web valescolar.cat i fes els passos següents: Aneu a la secció Activa els vals. Introduiu l’identificador de l’alumne/a i el PIN que hi ha als vals. Introduiu el vostre número de telèfon mòbil. Introduiu el codi que rebreu al mòbil i, si tot és correcte, ja tindreu els vals activats per utilitzar-los.

Si no heu rebut la carta amb els vals i, per tant, no teniu el PIN per activar-los, haureu d’accedir al web valescolar.cat i fer el procés següent: Aneu a la secció Activa els vals. aneu a la secció PIN d’activació i en demaneu un de nou. Introduiu l’identificador de l’alumne/a i la seva data de naixement. Si tot és correcte, el sistema us mostrarà el PIN d’activació. Ara ja podreu activar-los segons els passos ja comentats.

L’identificació de l’alumne/a es por obtenir a l’escola, al 012 i al web del Departament d’Educació

Es pot comprar material escolar en un sentit ampli, és a dir, elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius. També es poden adquirir llicències de continguts educatius digitals. No es pot comprar roba, calçat, ni tampoc material electrònic com ordinadors portàtils, tauletes o videojocs.

Important tenir en compte que no es podran utilitzar per compres a internet. La campanya vol fomentar el comerç de proximitat i, per això, només es podran utilitzar en establiments comercials físics de Catalunya.

Cada alumne/a disposa de dos vals de 50 euros de descompte que pot bescanviar als establiments adherits a la campanya. Cada val es pot utilitzar una sola vegada. Si l’import de la compra supera els 50 euros amb l’ús d’un val o els 100 euros amb l’ús de dos vals, la persona beneficiària haurà d’abonar la diferència. Si l’import de la compra no supera els 50 euros amb l’ús d’un val o els 100 euros amb l’ús de dos vals, l’establiment no abonarà la diferència. Abans del pagament, la persona usuària ha d’ensenyar a la persona que l’està atenent el val o els vals (en paper o mitjançant un dispositiu mòbil). Els vals són personals i intransferibles, i l’establiment comprovarà que són vàlids mitjançant un web de gestió. La persona usuària ha de pagar l’import de la compra menys la quantitat corresponent al valor del val o dels vals que bescanviï.

Podreu utilitzar els dos vals al mateix establiment o en establiments diferents. No es pot fer servir un mateix val en dos establiments diferents.

Si l’alumne/a es matriculés després del termini ordinari la Generalitat informa que també tindran aquest ajut, segons el següent calendari:

La primera distribució dels vals es durà a terme durant el mes de juliol de 2023. Hi haurà tres noves distribucions per a l’alumnat que es matriculi fins al 30 de juny de 2023, fins al 15 de setembre de 2023 i fins al 31 d’octubre de 2023. En els primers quinze dies després de les dates indicades, s’habilitaran els vals per al nou alumnat, que es podran obtenir a través del web valescolar.cat o el 012.


Top